Wist je dat 24 januari de Nationale Pindakaasdag is?

Misschien denk je: “Nee! Ik heb nog steeds niet alle kerstkoekjes verbrand! “Maak je geen zorgen, ik heb goed nieuws voor je …

Pindakaas is ontzettend gezond voor je, een goed voornemen voor het nieuwe jaar om meer pindakaas te eten.

Vertrouw me, ik zou het moeten weten. Hier is een foto van een recente supermarkt-shopping excursie. Calve pindakaas was in de bonus. Dus ik had maar gelijk ingeslagen.

Ik geef het toe. Ik ben een pindakaasjunkie, maar tegelijkertijd ben ik een groot voorstander van gezond eten. Dus natuurlijk moest ik op zijn minst een paar excuses vinden om te blijven eten zonder dat ik me er schuldig over voelde.

Dit is wat ik heb gevonden: 9 redenen waarom pindakaas een gezonde voeding is …

Reden # 1: Pindakaas kan je helpen gewicht te verliezen

Sommige voedingsmiddelen zorgen ervoor dat je gewicht aankomt. Ze verpakken veel calorieën in een kleine portie en dan leiden ze kort na het eten tot een energiecrash, waardoor je nog meer eet. Vies!

Gelukkig is pindakaas niet een van die voedingsmiddelen. In feite zijn de macronutriënten die het meest prominent in pindakaas (d.w.z. vet en eiwit) worden gevonden, perfect om je honger te verminderen, wat als gevolg daarvan gewichtsverlies bevordert.

Dit is een experiment dat je thuis kunt proberen:

Probeer de volgende keer dat je honger hebt, magere yoghurt te eten. Wacht dan tot je opnieuw honger hebt. Hoe lang duurde het?

Probeer nu hetzelfde experiment, maar eet deze keer een eetlepel pindakaas gesmoord op een paar selderiestokken. Hoe lang hield dat je honger op een afstand?

De twee snacks zijn vergelijkbaar in calorieën, maar in de meeste gevallen zal de PB je honger veel langer verzadigen vanwege de vet / eiwitbalans. Dus, als je op zoek bent om af te vallen, voel je dan niet slecht over het eten van wat pindakaas als tussendoortje.

Reden # 2: Pindakaas is gezond voor het hart!

Talrijke onderzoeken hebben aangetoond dat pinda’s (en andere noten) het risico op cardiovasculaire en coronaire hartziekten verlagen. Dus, geniet van een lepel, wetende dat je je hart goed doet.

Ga naar de volgende pagina om de rest van de voordelen te zien!

Wat vind jij? Reageer hieronder