Ik denk graag dat het feit dat ik in maart ben geboren weinig tot geen invloed heeft gehad op de loop van mijn leven in het algemeen.

Mijn mening is altijd geweest dat ik ben wie ik ben en vervolgens alles heb bereikt wat ik heb vanwege mijn harde werk en doorzettingsvermogen. Als gevolg hiervan heb ik nooit nagedacht over de ‘ideale’ maand waarin een baby wordt geboren.

Er zijn echter studies die erop staan ​​dat het krijgen van een baby in december je kleintjes een groot aantal verschillende voordelen kan bieden. Natuurlijk kan het lijken alsof het verjaardagsfeest van je kind, dat mogelijk wordt overschaduwd door Kerstmis, het beste waar mogelijk wordt vermeden, maar de wetenschap zegt anders.

Om te beginnen is in een onderzoek naar verluidt vastgesteld dat baby’s die in december zijn geboren beter zouden kunnen slapen. De studie in kwestie bleek aan te geven dat die baby’s die in de laatste maand van het jaar werden geboren sneller en eerder in slaap vielen dan hun zomerse tegenhangers.

Een andere studie suggereerde dat ze waarschijnlijk ook ‘ochtendmensen’ zijn!

Niet alleen dat, maar baby’s in december kunnen ook een langere levensverwachting hebben. Een studie gevonden in het Journal of Aging Research toont aan dat je baby meer kans heeft om 100 jaar oud te worden als hij in december wordt geboren.

Als dat niet genoeg is om je te overtuigen hebben andere onderzoeken aangetoond dat mensen die tussen september en december zijn geboren minder last hebben van hart- en vaatziekten dan mensen die dat niet zijn.

Maar dit is nog niet alles.. Ga naar de volgende pagina voor meer keiharde feiten over baby’s uit december.