Als het gaat om het schoonmaken van mijn huis, is mijn matras niet het eerste waar ik aan denk.

Hoewel ik heel nauwlettend toezie hoe ik mijn lakens, kussens en kussens schoon moet maken, kan ik me de laatste keer dat ik mijn matras grondig schoon heb gemaakt niet meer herinneren.

Daarom was ik meer dan een beetje gealarmeerd toen ik ontdekte hoeveel vuiligheid je matras kan bevatten.

Gelukkig werd ik niet lang daarna ook op de hoogte gebracht van een handige hack die kan worden toegepast om van die smerigheid af te komen. Het is snel, effectief en eenvoudig en je matras ziet er als nieuw uit.

Als je het overweegt, is het absurd om geen maximale inspanning te leveren voor het onderhoud van je matras. Je slaapt er immers acht uur per nacht op en je brengt er waarschijnlijk ongeveer een derde van je hele leven op door!

Zoals je je wel kunt voorstellen, resulteert een dergelijk gebruik erin dat het snel vies wordt. Het is echter vanzelfsprekend om je lakens te wassen, maar het is gemakkelijk om het onderliggende matras te vergeten.

In slechts één nacht kan je matras veel zweet absorberen en niet te vergeten al het vuil, dode huidcellen en stof die in je matras eindigen. Oh, en noemde iemand huisstofmijt?

Met één simpele truc kunnen echter veel van de problemen gemakkelijk worden opgelost. Het enige wat je nodig hebt, is baking soda (bicarbonaat).

Omdat bicarb kristallen droger zijn dan al het andere in hun omgeving, helpen ze om vuil en vocht uit het matras te absorberen en op de volgende pagina kan je precies lezen en zien in een handig filmpje hoe je dit precies moet doen!