Van kinds af aan ben ik gefascineerd door geschiedenis en archeologie. Ik denk dat mensen het verleden waarnemen als een reeks gebeurtenissen; zoiets als een film die we niet echt kunnen voelen of aanraken. Ik geloof dat de dingen die ons dichter bij het verleden brengen, diegenen zijn die ons echt vermenselijken – de lichamen uit Pompeii, de perfect bewaarde Inca-mummies, de persoonlijke objecten van die lang geleden, en meer.

Ik heb altijd gedacht hoe ongelooflijk het zou zijn om historische gebeurtenissen en mensen te zien zoals ze werkelijk zijn gebeurd en hoe ze er eigenlijk uitzagen. Ik begon Royalty Now in februari 2019, gewoon als een manier voor mij om mijn favoriete historische figuur, Anne Boleyn, als een moderne vrouw te zien. Ik wilde weten of ze tot leven kon komen door de paar bleke, platte portretten die we van haar hebben. Ik begon het account om mijn eigen nieuwsgierigheid te bevredigen over hoe leden van het verleden eruit zouden zien als ze recht voor me stonden. Ik ben ongelooflijk dankbaar voor de ondersteuning en interesse die het account heeft ontvangen en kan niet wachten om te zien wat er daarna gebeurt.

# 1 Nefertiti

“Deze buste van Nefertiti (vermoedelijk tijdens haar leven gebeeldhouwd) is beroemd om zijn gratie en schoonheid. Nefertiti leefde van ongeveer 1370 – 1330 voor Christus. Ze was een Egyptische koningin en de vrouw van Akhenaten, een Egyptische farao. Akhenaten is beroemd voor zijn poging om Egypte om te vormen naar een monotheïstische samenleving (alleen de zonnegod Aten aanbidden), in plaats van een polytheïstische. ”

#2 Julius Caesar

#3 Alexander De Grote

“Ik heb wat onderzoek gedaan naar zijn uiterlijk en het is vastgelegd dat hij krullend goud haar en heterochromie had (één oog blauw en één oog bruin of een combinatie van beide), dus hij was absoluut een opvallend figuur.”

Ga verder naar de volgende pagina voor nog veel meer bekende oudheden en wacht maar tot je napoleon hebt gezien…