Je hebt misschien een goeie reden, je kunt het gewoon doen omdat het het juiste ding lijkt om te doen; de kans is groot dat je het water in de gootsteen laat lopen na het koken van pasta.

Ik zal mijn handen omhoog houden en toegeven dat ik het heb gedaan sinds ik klein was. Wat wil je er tenslotte nog meer ermee doen?

Natuurlijk kan ik die oefening veranderen nadat ik heb geleerd dat het draineren van het water dat je hebt gebruikt om pasta te koken eigenlijk een slecht idee is. Waarom? Nou, laat me je het vertellen …

Ik weet zeker dat ik niet de enige ben die tot nu toe onwetend was, maar volgens Bon Appetit heeft het troebele pasteuze water eigenlijk een zeer nuttig doel.

Ze zeggen dat het water – dat ze “vloeibaar goud” noemen – in feite de saus verbetert die bij je pasta hoort.

Zie je, tijdens het kookproces sijpelt het zetmeel uit de pasta het water in, waardoor het die klassieke duistere uitstraling krijgt. Het is duidelijk dat, aangezien het water een smeermiddel lijkt te bevatten, het bijna allemaal door de gootsteen wordt afgevoerd voordat we de pasta eten.

Het blijkt echter een gigantische verspilling te zijn. Volgens Bon Appetit is de vloeistof perfect voor emulgering, wat resulteert in een zijdezachte saus met ideale consistentie.

Om het duidelijker te formuleren, emulgering kan een groot verschil maken voor de manier waarop je saus ophoudt en smaakt. Het bindt de olie en het water samen, wat betekent dat je niet achterblijft met een waterige plas onder in je bord / kom.

Het eenvoudig toevoegen van een kleine hoeveelheid pastawater aan je saus kan het verdikken, een goed alternatief voor bloem, maizena, room en dergelijke, die allemaal je gerecht op smaak kunnen brengen als je teveel toevoegt.

Dus, de volgende keer dat je pasta maakt, probeer dan het water te bewaren en toe te voegen aan je saus. Ik heb het thuis gedaan en ik kan zeggen dat het zeker een verschil heeft gemaakt!

Wist je dit niet? Maak je geen zorgen, wij ook niet.

Heb je het geprobeerd? Ga je het proberen? Deel dit artikel op Facebook om de informatie met vrienden en familie te delen.