Hoe zou je je voelen als je op weg naar huis was met trots je zuurverdiende eten vast hebt, wanneer plotseling iemand op je springt, je boterham wegpakt en wegrent? Je zou woedend zijn, toch? Spaar dan een gedachte voor deze arme rode vos, wiens konijn dramatisch werd gestolen door een brutale zeearend op de San Juan-eilande.

De Amerikaanse zeearend is een symbool van Amerika, krachtig, sierlijk en angstaanjagend. Men zou echter heel toepasselijk kunnen zeggen dat het ook bekend staat als een meesterdief, die graag voedsel van anderen steelt wanneer de gelegenheid zich voordoet. “Adelaars verspillen echt niet veel moeite om hun eten te krijgen, dus zoeken ze naar makkelijke kansen,” vertelde Kevin aan Bored Panda.

“Een paar dagen geleden heb ik een bijzonder dramatische diefstal tussen deze wilde dieren vastgelegd”, schreef hij op zijn blog. “Ik zag een zeearend een konijn stelen van een jonge rode vos. Nog indrukwekkender: deze strijd speelde soms meer dan 6 meter in de lucht. ”

Kevin was op de San Juan-eilanden om dieren in het wild te bekijken, namelijk jonge vossen, kits genoemd, die spelen en jagen op de prairie. “Een rode vos ving een konijn en droeg het over de weide,” zei hij. “Ik heb mijn camera ermee gepand om de actie vast te leggen. Toen hoorde ik achter me de kreet van een Amerikaanse zeearend. Ik draaide me om en zag het snel naderen. Ik wist dat het het konijn wilde. Ik heb mijn camera aandachtig getraind op de vossenbrace voor een fractie van een seconde van de actie. ‘

“Tot mijn verbazing was de scène nog dramatischer dan ik had verwacht. Ik dacht dat de vos het konijn zou laten vallen en de adelaar een gemakkelijk diner zou geven. In plaats daarvan werd de vos, met zijn kaak nog steeds op elkaar geklemd op het konijn, onbedoeld vastgelopen door de zeeadelaar. De adelaar tilde de jonge vos en konijn de lucht in en veroorzaakte een nog dramatischere strijd. ‘

Dat is een pittige vos! De hele luchtgevecht duurde ongeveer 8 seconden, wat een geheel nieuwe betekenis gaf aan de term ‘vliegende vos’. Eindelijk, nadat hij zich realiseerde dat deze strijd niet te winnen is, gaf de vos het gevecht op en liet de adelaar het van een hoogte van ongeveer 20 vallen voeten. Terwijl hij een behoorlijk zware landing maakte, vertoonde de vos geen tekenen van letsel door zijn vlucht. “Het schudde de ontmoeting van zich af en hervatte het spelen met zijn collega-kits. Ik nam er verschillende foto’s van na de beproeving en kon geen enkele kras vinden, “zei Kevin.

“Ik vermoed dat de adelaar dacht dat, omdat het een zeer jonge vos was, de vos waarschijnlijk bang zou zijn geweest door de adelaar en het konijn zou hebben laten vallen,” verklaarde Kevin aan Bored Panda. “Het was een heel unieke ervaring. Ik heb kale adelaars gezien die voedsel stelen van kraaien, blauwe reigers en andere adelaars. Ik heb nog nooit zo’n roof gezien waarbij een adelaar, een vos en een konijn samen meedoen. Maar ik werk al bijna 20 jaar aan natuurfotografie, ik geloof dat elk dier een verhaal te vertellen heeft. ”

“Afbeeldingen die een verhaal vertellen – in plaats van alleen maar mooie foto’s te zijn – zijn mijn favoriet. Dat is waar ik naartoe werk ”

En wat een verhaal bleken de adelaar, de vos en het konijn te zijn! Scroll hieronder naar beneden om de ongelooflijk coole foto’s voor jezelf te bekijken en laat ons weten wat je denkt in de reacties!

Fotograaf Kevin Ebi van LivingWilderness.com legde onlangs de strijd van zijn leven vast

“Arends verspillen echt niet veel moeite om hun eten te krijgen, dus zoeken ze naar gemakkelijke kansen,” vertelde Kevin aan Bored Panda.

Ga naar de volgende pagina voor het vervolg van deze bijzondere strijd.

--ADVERTENTIE--