Afscheid nemen van een geliefd huisdier is belachelijk zwaar. Het maakt niet uit of je harige vriend een lang en gelukkig leven leidde; als het aan het einde komt, is de tijd daar nooit voor.

Je beste vriend meenemen naar de dierenartsen om een einde te maken aan hun lijden is iets dat velen niet kunnen doen.

Ik kan me levendig herinneren dat mijn familie onze hond nam voor zijn laatste reis toen ik jong was. Het is een van de meest pijnlijke herinneringen die ik heb, maar ik was ten minste als laatste aan zijn zijde.

Ik deed mijn best om sterk voor hem te zijn, omdat ik wist dat hij anders mijn verdriet zou voelen.

Toen het klaar was, huilde ik een aantal dagen. Ik wist dat hij zich op een betere plaats bevond; een plek waar hij geen pijn meer zou voelen. Maar het was toch hartverscheurend.

Helaas hebben niet alle eigenaren van huisdieren de moed om bij hun dieren te blijven tot hun laatste ademtocht. Ze zijn er niet om ze in slaap te laten vallen; ze geven er de voorkeur aan om de dierenarts de laatste momenten te laten afhandelen.

Nu heeft een dierenarts – die anoniem wil blijven – ervoor gekozen zijn gedachten erover te delen en ze zijn hartverscheurend.

De boodschap van de dierenarts:

“Wanneer je een huisdiereneigenaar bent, is het onvermijdelijk dat je huisdier sterft voordat jij sterft. Dus als en wanneer je je huisdier naar de dierenarts moet brengen voor een humaan pijnvrij einde, wil ik dat jullie allemaal iets weten.

Je bent het centrum van hun wereld geweest voor HUN GEHELE LEVEN !!! Ze kunnen gewoon een deel van je zijn, maar alles wat ze weten ben jij als hun familie. Het is altijd een verschrikkelijke beslissing / dag / tijd /, daar geen argument tegen en het is verwoestend voor ons als mensen om ze te verliezen. Maar alsjeblieft ik smeek je, LAAT ZE NIET ALLEEN.

Laat ze niet overgaan van leven naar dood in een kamer met vreemdelingen op een plek waar ze niet van houden. Het ding dat jullie mensen moeten weten en de meesten niet weten is dat ZIJ JE ZOEKEN WANNEER JE HEN GAAT VERLATEN !!!!

Ze doorzoeken elk gezicht in de kamer naar hun geliefde persoon. Ze begrijpen niet waarom je ze achterliet als ze ziek, bang, oud of stervend van kanker zijn en hebben je troost keihard nodig.

Wees geen lafaard omdat je denkt dat het gewoon te moeilijk voor JOU is, stel je voor wat ze voelen als je hen verlaat in hun meest kwetsbare tijd en mensen zoals ik achter blijven om ons best te doen om hen te troosten, ze minder bang te maken en probeer uit te leggen waarom je gewoon niet kon blijven.

Van een vermoeide en gebroken dierenarts. ‘

This was written by a vet and is so true.

Geplaatst door Hillcrest Veterinary Hospital & 24hr Emergency Service op Zondag 12 augustus 2018

Deel dit artikel met al je vrienden op Facebook, zodat iedereen begrijpt hoe belangrijk het is dat baasjes tijdens de laatste momenten bij hun huisdieren moeten blijven!