Ik kan je niet vertellen hoe vaak ik heb gezwoegd en gezweet over orchideeën die gewoon weigeren te bloeien. Ik heb geprobeerd de aarde te verversen, ik heb ze precies de aanbevolen hoeveelheid dagelijks water en zonlicht gegeven. Buiten het onderzoeken van een wondermiddel, heb ik bijna alles geprobeerd.

Ondanks dit lijkt het erop dat ze na hun dood niet meer terug kunnen komen, dus geef ik het meestal op.

Pas toen ik over een bepaalde truc las, realiseerde ik me dat vermoeide orchideeën niet echt doodgaan. Mijn orchideeën waren ongeveer zo ver verwijderd van de bloei als mogelijk was toen ik deze truc probeerde. Na slechts twee weken waren mijn vrienden ervan overtuigd dat ik de orchideeën met gloednieuwe orchideeën had vervangen.

Ik vond de geweldige tip van Helen Norvall, nadat de Zweedse website the Year Round erover schreef.

Ze was het zat dat haar orchideeën niet aan het bloeien waren, maar slaagde erin ze te redden nadat ze dit had geprobeerd. Helen trok de orchideeën uit de grond en spoelde het bodemresidu weg. Toen nam ze een brede, transparante vaas vol met water, plaatste de wortels erin en liet ze in de buurt van de zon staan ​​om licht te krijgen (bij het raam bijvoorbeeld).

Twee weken later waren de orchideeën in bloei gekomen. Het is nu twee maanden geleden en beide zijn prachtig gebloeid. Helen onthulde aan the Year Round hoe blij ze was, en ze wil deze tip graag delen met de wereld.

Help je vrienden door deze tip te delen met anderen die misschien worstelen met hun orchideeën. Ze zullen je zeker bedanken!

--ADVERTENTIE--