Ik geef het toe, toen ik klein was smeekte ik mijn ouders om ons elke dag naar het zwembad te brengen. We hadden geen zwembad, dus het openbare zwembad was mijn enige optie. Ik zou zwemmen voor wat elke dag uren aanvoelde, hoewel mijn moeder zegt dat de enige reden waarom ik het leuk vond om te gaan was omdat ze ijsjes en broodjes verkochten. Ze had niet helemaal ongelijk…

Maar nu ik ouder ben, maakt het idee van een openbaar zwembad me op een oneindig aantal niveaus gek. De vreemdelingen, het buitenleven, de gedachte om in water te zwemmen waar een miljoen andere mensen in hebben gezeten … het is niet aantrekkelijk.

Er zijn een heleboel redenen dat openbare zwembaden vies zijn, en eerlijk gezegd praten we er niet genoeg over. Dit zijn enkele van degenen die mij het meest hebben geëxtrapoleerd.

1. Het is geen chloor dat je ruikt.

Een grote verdediging van openbare zwembaden is dat het gebruikte chloor elke bacterie doodt. Zoals Maury zou zeggen, dit is een leugen. Het probeert wel zoveel mogelijk ziektekiemen te doden, maar het aantal mensen dat dagelijks in en uit een zwembad komt, maakt de effectiviteit van het zwembad bijna teniet.

En ik weet wat je denkt … “Maar ik kan het chloor bij het zwembad ruiken.” Sorry dat ik je teleurstel, maar dat is helemaal niet wat je ruikt.

Er wordt gewaarschuwd dat de geur die wij denken dat chloor is, eigenlijk een mengsel is van alle dingen die het chloor probeert te doden.

De chemische stof wordt in overdrive erin gegooid en begint andere vloeistoffen te absorberen, dus hoe geuriger het zwembad, hoe waarschijnlijker het is dat het vies is.

2. Plas

Als je in het zwembad plast, zal ik je nodig hebben om te stoppen en je levenskeuzes te evalueren. Het Center for Disease Control onderzocht 1000 volwassen volwassenen en 20% van hen gaf toe te plassen in het zwembad. Rekening houdend met het feit dat de andere 80% vetgedrukte leugenaars zijn, zijn dat teveel mensen.

Als je ervan uitgaat dat iedere keer dat je gaat ongeveer een halve liter plast, dan kun je ook aannemen dat een zwembad eigenlijk half urine is en ik vind het niet goed. Toegegeven, het zal je geen pijn doen … het is nog steeds smerig.

“In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is urine niet steriel” “maar het soort bacteriën in de urine dat infecties zoals UTI’s veroorzaakt, wordt heel gemakkelijk door chloor gedood,” zegt Dr. Kelly Reynolds.

Ga snel naar de volgende pagina om de andere punten te zien.. Ps: het wordt alleen maar erger.