Ik kwam dit verhaal tegen dat eenvoudig mijn geloof in de mensheid herstelde. Het gebeurt op een heel gewone dag, toen een vrouw, Lisa Lemming Jackson, uit Georgia, VS, aan het winkelen was in de supermarkt. Ze ontmoet dan een man – die hulp nodig lijkt te hebben.

Wat zich vervolgens ontvouwt, is een bewijs van de kracht en de band die mensen met elkaar blijven delen, ondanks alle conflicten die we in onze wereld zien. Momenten van compassie zoals die tussen Lisa, de man die hulp nodig heeft, en vervolgens het winkelpersoneel, is voor mij het eenvoudigste bewijs dat ‘de mensheid nog steeds om elkaar geeft’.

Lees verder en je zult begrijpen waarom.

Het begon allemaal op een dag begin augustus, toen Lisa Lemming Jackson aan het winkelen was in haar plaatselijke supermarkt in Georgia, VS.

Terwijl ze tussen gangpaden dwaalde, maakte ze plotseling oogcontact met een oudere man, met een pijnlijke blik in zijn ogen. Hij zag er zeker uit alsof hij wat hulp kon gebruiken.

Naarmate ze langer keek, besefte ze dat er iets niet klopte.

En haar ingeving klopte – lees Lisa’s eigen woorden over het evenement hieronder:

‘Ik heb net 2 uur doorgebracht met een oudere man in de winkel. Het begon toen ik naar hem glimlachte en oogcontact maakte …

Toen ik langs hem liep, zag hij eruit alsof hij iets nodig had. Ik ging terug en vroeg hem of ik hem kon helpen. De tranen sprongen in zijn ogen en hij zei:

Ik heb darmkanker en ik heb echt een ernstig ongeluk gehad, als ik nu opsta, zal iedereen het weten … Wat moet ik doen? ”

De blik van zijn waardigheid verloor me met een brok in mijn keel.

Vanaf dat moment haalden de Winkel-medewerkers snel doekjes en ondergoed voo ons en brachten hem discreet naar de badkamer van hun werkgever waar hij kleding kreeg. ‘

Ga verder naar de volgende pagina om het vervolg van dit ontroerende verhaal te lezen.

--ADVERTENTIE--