Dit is een verhaal over een kleine jongen met een groot hart. En het is een verhaal dat iedereen zou moeten lezen.

Het verhaal gaat over Ivan, maar uiteindelijk gaat het niet alleen over hem. Het gaat veeleer over miljoenen andere kinderen zoals Ivan, die vandaag dezelfde nachtmerrie over de wereld leven.

Hoewel dit verhaal van Ivan fictief is, raakte de boodschap me direct in het hart. We moeten dit probleem niet negeren. We mogen Ivan niet vergeten.

Mijn naam is Ivan en ik ben 7 jaar oud. Ik hou van mijn moeder en vader, maar ik ben ook erg bang voor ze. Ze slaan me vaak en ik begrijp niet waarom.

Vanochtend werd ik wakker en ging naar school. Ik ben een goede student en mijn leraar houdt van mij.

Ik hou ook van al mijn klasgenoten, maar ik heb geen vrienden. Daarom blijf ik meestal tijdens de pauzes binnen. Niemand wil met me spelen. Ik probeerde vrienden te maken met de andere kinderen, maar ze verwierpen me en zeiden dat ik walgelijk was.

Ze lachen me uit omdat ik elke dag dezelfde versleten spijkerbroek, t-shirt en gescheurde schoenen draag.

Een dag na school ging ik naar de kleedkamer en stal een jas die daar hing, niemand leek het te missen. Toen ging ik alleen door de sneeuwstorm naar huis. Ik huiverde van de kou en het was moeilijk om tegen de harde wind in te lopen. Plots duwde iemand me naar voren, ik viel in de sneeuw en iemand drukte mijn gezicht erin. Toen zeiden ze:

“Niemand mag je. Idioot!”

Ze schopten me in mijn rug en in mijn buik, toen renden ze weg en lieten me achter in de koude sneeuw.

Ik huilde. Niet omdat ik het koud had of gewond was, maar ik huilde omdat ik geen enkele vriend had, ook al vond ik iedereen leuk.
Zodra ik thuiskwam, rende mijn moeder naar me toe en greep me bij het haar.

“Waar was je? Waarom ben je zo nat en vies? Verdraaid kind, geen avondeten voor je, ga naar je kamer en blijf daar. ‘

Ik deed wat mijn moeder me vertelde, ik ging naar mijn kamer en kwam er pas de volgende dag uit hoewel ik erg hongerig was en het ijskoud had.

Mijn cijfers werden slechter en slechter, en elke keer dat pap werd geïnformeerd, sloeg hij me hard. Zodra hij me zo hard sloeg dat ik mijn wijsvinger niet kon bewegen, kan ik mijn wijsvinger nooit meer bewegen en alle kinderen lachten erom.

De tijd ging voorbij en op een dag kreeg ik veel pijn in mijn borst.

Pa en ma gaven er niet om dat ik gewond was. ‘S Avonds lag ik in mijn bed en wilde ik maar één ding. Ik wou dat ik geen pijn meer zou hebben, omdat ik mama en papa niet wilde irriteren. Ik hou zoveel van ze, echt waar.

De volgende dag op school kregen we de opdracht om onze grootste droom te schilderen. De andere kinderen schilderden auto’s, raketten en leuke poppen. Ik niet.

Niet omdat ik die dingen niet leuk vind, maar omdat ik vooral een liefhebbende vader en moeder wenste. Dus heb ik een gezin geschilderd. Eén moeder, één vader en hun zoon. Ze speelden spelletjes en iedereen was gelukkig. Terwijl ik schilderde, huilde ik stil. Ik zou graag een vader en moeder hebben die van me hielden.

Toen ik aan de beurt was om mijn schilderij voor de klas te laten zien, lachte iedereen me uit.

Ik stond voor de klas en legde uit:

“Mijn grootste droom is een gezin”.

Ze begonnen steeds harder te lachen. Ik begon te huilen en zei:

“Lach me alsjeblieft niet uit, dit is mijn grootste droom! Je kunt me slaan, je kunt me haten, maar ik smeek je, lach me alsjeblieft niet uit.

Ik wil graag ouders zoals jullie, die knuffelen en lachen met mij, die me na school ophalen en blij zijn mij te zien. Ik weet dat ik lelijk en zwak ben, ik weet dat ik een kromme vinger heb, maar lach me alsjeblieft niet uit. ‘

De leraar probeerde mijn tranen weg te vegen, ik denk dat sommige kinderen me begrepen, maar velen bleven lachen.

Toen ik op een dag een toets had, zag ik direct dat ik een slecht cijfer had. Ik wist dat mijn moeder erg overstuur zou zijn.

Ik was bang om naar huis te gaan, maar ik wist niet waar ik anders heen zou moeten. Ik liep langzaam naar huis, maar ik wilde niet aankomen. Mijn moeder werd woedend.

Ze greep me en gooide me op de grond, ik raakte mijn been hard tegen een stoel.

Toen sloeg ze me twee keer op mijn hoofd. Ik lag daar maar, ik kon niet opstaan. Het doet echt pijn. Maar mama liet me daar op de grond liggen.

Toen ze terugkwam, zei ze dat ik de rotzooi moest opruimen, want als mijn vader thuis zou komen en dit zou zien, zou hij me pas echt slaan.

Ik smeekte mama om niets tegen hem te zeggen, maar toen ik opkeek, zag ik dat hij al in de deuropening stond.
Toen mama hem over de toets vertelde, trok hij me van de vloer, schudde hij me en sloeg me in mijn gezicht.

Toen herinnerde ik me niets meer. Ik werd wakker in het ziekenhuis. Ik keek naar mijn hand, ik kon geen van mijn vijf vingers meer aanraken. Ik keek uit het raam en huilde.

Buiten zag ik ouders met hun kinderen spelen, ballen gooien en knuffelen.

Weet je waarom ik huilde?

Ik weet niet hoe een knuffel van mijn moeder aanvoelt. Mijn ouders hebben me gewoon geslagen, maar toch hou ik van ze. Ik heb altijd mijn best gedaan, ik ben goed geweest op school, maar ze houden nog steeds niet van mij.

Op een dag morste ik wat van mijn thee en toen sloegen ze me opnieuw.

Plots kreeg ik weer pijn in mijn borst. Ik heb het mijn moeder verteld – maar dat kon haar niet schelen. Na een tijdje moest ik weer naar het ziekenhuis maar niemand kwam me opzoeken.

De dokter zei dat mama en papa waarschijnlijk de volgende dag zouden komen, maar dat deden ze niet. Ik wachtte en wachtte, maar niemand kwam. Toch hou ik van mijn ouders.

Twee dagen later stierf Ivan aan zijn verwondingen. In zijn hand vonden de artsen een brief die hij niet duidelijk had geschreven.

“Lieve mama en papa, ik ben doodsbang omdat ik lelijk, walgelijk en stom ben. Het spijt me omdat je niet van me kunt houden.

Ik heb je nooit willen irriteren. Ik wilde alleen maar een knuffel en een knuffel krijgen van mijn moeder en horen dat je ooit van me hield. Papa ik wilde alleen dat je met me speelde, mijn hand vasthoudt voor een wandeling of voor mij zingt.

Ik weet dat ik een schande voor je ben. Ik zal al die dingen nooit zijn. “

Toen stopte het kleine hartje van Ivan met kloppen.

Dit verhaal is oorspronkelijk in het Russisch geschreven. Ik weet niet zeker of het echt gebeurt is, maar ik denk dat dat er weinig toe doet. Het is hoe dan ook ongelooflijk belangrijk!

Alle kinderen hebben recht op liefde. Nog steeds is er elke seconde, elke minuut, elk uur en elke dag sprake van kindermishandeling. In alle landen, alle steden en alle scholen.

Het huis van een kind moet vrij zijn van geweld en een veilige plek zijn. Kinderen hebben liefde, tederheid en nabijheid nodig en een knuffel kan soms veel meer waard zijn dan je je ooit zou kunnen voorstellen.

Deel dit verhaal met al je vrienden op Facebook om iedereen eraan te herinneren dat geen enkel kind zich ooit gekwetst of onbemind zou moeten voelen.

Wat vind jij? Reageer hieronder