Zodra Lizzie Velásquez naar de kleuterschool ging besefte ze dat ze anders was.

En het was ook de eerste keer dat ze werd gepest.

Toen ze in 1989 werd geboren woog Lizzie Velásquez uit Austin, Texas, slechts 2 pond 11 gram en haar gezicht zag er anders uit dan de andere baby’s in de kraamafdeling.

Haar artsen diagnosticeerden haar met een uiterst zeldzame genetische aandoening genaamd het Marfan-syndroom welke slechts een paar mensen over de hele wereld hebben. Het extreem zeldzame syndroom dat voorkomt dat ze aankomt en dus van invloed is op haar uiterlijk. Slechts drie van deze dergelijke gevallen zijn bekend in de wereld.

De aandoening zorgt er ook voor dat ze sneller ouder wordt dan mensen zonder de aandoening en het liet haar blind in één oog.

In de kleuterklas werd Lizzie gepest en tijdens haar jeugd werd haar verteld dat haar gezicht “walgelijk” was.

“Destijds dacht ik dat iedereen op mij leek. Ik herkende of vertelde niet dat ze niet op mij leken’, vertelde ze de Daily Mail.

Maar Lizzie leed werd het ergst gepest toen ze 16 was.

Op een dag was ze online en kwam ze een vreselijke video tegen op YouTube. Een verachtelijke persoon had een video over haar gemaakt en deze online gezet. In de video die snel miljoenen weergaven opleverde noemde de persoon haar ‘de lelijkste vrouw ter wereld’.

Vreselijke woorden voor een persoon om te horen.

“Ik voelde me alsof iemand een vuist door het computerscherm stak en me fysiek stompte. Ik stak mijn ogen uit, ‘ zei ze tegen Today.

Lizzie zegt dat haar wereld om haar heen was ingestort toen ze de video zag. Ze las alle opmerkingen en zelfs geen enkel persoon had iets leuks te zeggen.

Het is gek om na te denken over hoe duizenden mensen achter hun computers konden zitten en een 16-jarig meisje aan het pesten waren dat aan een ernstige ziekte lijdt. Hoe konden die mensen ’s nachts slapen?

Voor de meeste mensen zou al deze haat moeilijk te verdragen zijn geweest. Maar Lizzie is niet de meeste mensen. Ze liet al haar haters zien hoe sterk ze is. In haar hele leven moet ze vaak een calorierijk dieet eten om het energieniveau van haar lichaam op peil te houden.

Vandaag de dag is ze 30 jaar oud en een succesvolle zakenvrouw. Ze reist de wereld rond om over haar ziekte en haar leven te vertellen.

Ze heeft haar eigen YouTube-kanaal met meer dan 851.000 volgers en ze gebruikt haar platform om pesten te bestrijden.

“Dit is mijn doel. Dit is wat ik de rest van mijn leven moet doen. Ik denk graag dat ik niet alleen mijn verhaal vertel want ik vertel het verhaal van iedereen ‘ vertelde Lizzie aan de Daily Mail. Klik op volgende om te zien hoe ze er vandaag de dag uitziet.