Ik had het ongeluk door mijn moeders slechte knieën te erven. Het betekent dat ik vrij vaak last heb van kniepijn. Ik heb in de loop van de jaren een paar operaties gehad, maar mijn knieën voelen nog steeds stijf aan en dit brengt me ongemak.

Pijn in je knieën, voeten en heupen kunnen vaak wijzen op mogelijke ligament- of kraakbeenschade. Het kan verwarrend zijn om een ​​diagnose te stellen, omdat problemen met je heupen kunnen leiden tot pijn in je knieën en problemen met je knieën kunnen leiden tot pijn in je voeten.

Ik heb altijd het advies gekregen om ‘preventieve’ oefeningen te doen om mijn gewrichten beter te laten voelen, maar ik heb nooit echt precies begrepen hoe. Bovendien heb ik er nooit echt de tijd voor gevonden om het uit te zoeken.

Onlangs kwam ik echter enkele tips tegen om mensen te beschermen die last hebben van heup, knie en voeten. Hier zijn zes eenvoudige oefeningen die me echt hebben geholpen, ik hoop dat ze hetzelfde voor jou doen…

Enkelcirkels

Om zwakke enkels te versterken, zou je het volgende kunnen doen:

*Ga zitten en hef een been op
*Roteer langzaam je verhoogde voet in cirkelvormige bewegingen
*Herhaal dit tien keer in de ene richting en dan tien keer in de andere. Doe dit voor beide benen.

Ga naar de volgende pagina voor de rest van de ontzettend handige tips…

Wat vind jij? Reageer hieronder