Een vader zegt dat hij zich geïsoleerd en eenzaam voelde nadat hij door Facebook-groepen was afgewezen omdat hij mannelijk was toen hij borstkanker kreeg.

David McCallion, 55, werd kort voor zijn 30e huwelijksverjaardag gediagnosticeerd met de ziekte en zelfs zijn eigen arts nam aan dat zijn vrouw de patiënt was toen ze over de diagnose spraken. Geconfronteerd met een borstamputatie en het gevoel dat ‘echte mannen’ geen borstkanker krijgen, ging hij online om ondersteuning te zoeken.

Maar hem werd verteld dat hij niet kon meedoen omdat hij een man was en het zou voorkomen dat andere leden te open zouden zijn over hun eigen zorgen. Hij zei: ‘Ik kreeg het gevoel dat ik erin probeer te wurmen maar het laatste wat ik wilde doen, was op en neer springen en zeggen:” Kijk naar mij, ik heb ook borstkanker. ”

Elk jaar worden in het VK 390 mannen gediagnosticeerd met de aandoening en 80 van hen sterven in Nederland zijn dat er ongeveer 100. David, uit Manchester, zei: ‘Als de andere 389 mannen iets voelen zoals ik, moet er iets worden gedaan. Ik zal nooit meer dezelfde persoon zijn als vóór mijn diagnose. Kanker is een eenzame ziekte. Maar een man zijn in wat ik de ‘roze wereld’ van borstkanker noem – dat is zelfs eenzamer. ‘

Hij zei: “Als ik andere kerels over mijn diagnose vertel, zeg de helft:” Mannen krijgen geen borstkanker “, en til ik mijn shirt op en zeg:” Ja, dat krijgen ze wel. ”

‘Sommigen vragen waarom ik het heb gehad, alsof ze wilden zeggen: ‘Ben je echt een man?’

David, die getrouwd is met Julie, 54, hebben twee zonen en willen de taboes rond mannelijke borstkanker doorbreken. Hij werd in 2015 gediagnosticeerd met gynaecomastie, een veel voorkomende aandoening waardoor de borsten van mannen groter worden dan normaal. Toen merkte David in april 2019 op dat zijn rechter tepel was omgekeerd en dacht dat deze moest worden gekoppeld aan de aandoening.

Hij werd doorverwezen naar het Royal Oldham Hospital, maar maakte zich aanvankelijk geen zorgen. Maar toen kwamen de resultaten van de tests terug. Hij zei: “Twintig minuten na de biopsie zei de arts dat er volgens hem een ​​kans van 99 procent was dat het kanker zou worden”. Het eerste wat ik dacht was: “Hoe ga ik het in godsnaam aan mijn familie vertellen?”

Ga naar de volgende pagina voor het laatste deel over David.

--ADVERTENTIE--