Een 62-jarige die een Instagram sensatie is geworden zegt dat ze ervan houdt om haar ‘lijnen en rimpels’ te laten zien en zich nu zelfverzekerder voelt dan toen ze twintig was.

Nikki Redcliffe, die in Brighton woont, zegt dat ze ‘gemiddeld’ was qua uiterlijk en kleding tijdens haar ‘mummiejaren’, maar was zelfbewust als een jongere vrouw en overwoog zelfs cosmetische chirurgie.

In haar jaren ’50 stopte ze echter met het volgen van trends en begon ze kleding te dragen waarin ze zich op haar gemak voelde, en voelde haar zelfvertrouwen stijgen.

Ze begon vijf jaar geleden te pronken met haar ongelooflijke op de jaren 1950 geïnspireerde garderobe en showstopping-looks op sociale media en heeft een indrukwekkende aanhang van 29.000, en heeft zelfs wat modellenwerk gedaan nadat ze bij een bureau was getekend.

Nu heeft de onderneemster ‘verouderd gracieus’ omarmd en gebruikt ze graag haar platform om te bewijzen dat mensen boven de 50 niet ‘onzichtbaar’ en ‘irrelevant’ zijn.

Ze zei: ‘Ik was altijd al geobsedeerd door kleding en mode, zelfs als klein kind. In mijn tienerjaren besteedde ik elke cent aan mijn garderobe en ik beschouw mijn zaterdag-baan bij Biba nog steeds als de beste baan die ik ooit heb gehad.

‘Ik was een toegewijde volger van mode en met een speciale interesse in ontwerpen uit het verleden.

Ga naar de volgende pagina voor meer foto’s en het vervolg van haar inspirerende verhaal.